Marketing stratégia készítés

Mi az a stratégiai terv?

 

A marketing stratégiai terv egy olyan dokumentum, amelyben felállítjuk azokat a fontos pontokat, amelyet követve eredményes lesz az online marketinged.

Miért van szükség marketing stratégiára?

A marketing stratégia minden vállalkozás életében elengedhetetlen, hiszen meghatározza azokat a marketing célokat, amellyel a céged sikeret érhet el. A marketing stratégiai tervezés során fel kell mérnünk azt a piacot, amelyen a márkád mozog, meg kell vizsgálnünk a piac többi szereplőjét. A marketing stratégia iránymutatásként szolgál a jövőre nézve, összefoglalja és megtervezi a marketing folyamatokat, célokat fogalmaz meg. Gyakran hiba a vállalkozásokban, hogy nincsenek lefektetve az alapvető marketing irányok, így egy-egy értékesítési kampány nem teljesít jól, ezáltan rengeteg pénz buktak el a cégek.

mit tartalmaz a dokumentum?

A marketing stratégiai dokumentum minden cég esetében egyedi elemekből áll, hiszen nem mindegy, hogy milyen céllal készül el, de a főbb témakörök a következők:

  • Piacelemzés
  • Célcsoportkutatás
  • Helyzetértékelés
  • Kommunikációs csatornák meghatározása
  • Online megjelenés
  • Tartalomtervezés
  • Hirdetések, kampányok tervezése
  • Költség és megterülés becslés

Kezdhetjük a közös munkát?

 

Gyakran Ismételt Kérdések

 

Mikor szükséges marketing stratégia?

A marketing stratégiai dokumentumra minden esetben szükséged van, hiszen így céged marketingfolyamatai tervezhetőek és mérhetőek lesznek. A szolgáltatásainkat tekintve a közösségi média oldal kezelés (Facebook, Instagram, blog) esetében mindig egy marketingstratégiai dokumentummal kezdjük a folyamatot. 

mennyibe kerül a marketing stratégiai dokumentum?

A marketing stratégiai dokumentum árát az alábbiak határozzák meg: mekkora időtartamra készül, hány platformra írjuk, milyen cégméretről beszélünk. Tehát, ha egy  Instagram stratégia lényegesen olcsóbb, mint egy komplex több platformra kiterjedő stratégiai dokumentum. 

Mit kell biztosítanom a dokumentm elkészítéséhez?

A dokumentum elkészítéséhez számos információra lesz szükségünk. Meg kell ismernünk a vállalkozásod, a terméked, szolgáltatásod. Amennyiben elérhető, akkor az eddigi eredményeid is sokat segítenek majd. Továbbá még a dokumentum elkészítése előtt megtervezzük az adott időszakra kitűzött céljaidat is. 

Mennyi idő, amíg elkészül?

Egy stratégiai dokumentum elkészítési ideje függ annak komplexitásától. Egy komplex több platformra kiterjedő marketing stratégiai dokumentum elkészítése minimum 2 hét. 

Kapcsolat