fbpx

Rólunk

 

Az “MBM sztori”

“Emlékszem, egy iszogatás volt, egy amolyan rozéfröccs áztatta nyári este. Pár napja mondtam fel a munkahelyemen (Ádám), ahogy Zsolti is. Ott hagytam, pedig jól fizetett. Volt szolgálati kocsi, szép karrierút állt volna előttem stb. Valami viszont hiányzott: a szabadság. Az az úgymond alkotói szabadság, hogy csináljunk valami nagyot. Valami olyat, ami megváltoztatja a piacot.

Hát belevágtunk! Akkor még hárman: MBM, azaz Morvai, Berki és még egy Morvai, a testvérem. Akkoriban még HR stratégiával, vagy akár pénzügyi tervekkel is foglalkoztuk. Összeraktuk amink volt, minden tapasztalatunkat, tudásunkat, gondolkodásmódunkat. Egy stratéga, vagyis én, aki leginkább a vállalati folyamatokkal és különböző szintű stratégiákkal foglalkozott, egy pénzügyi szakember, akinek nem volt nagy kaland 50-60 munkalapos excelt összehivatkozni és így végezni pénzügyi munkákat, illetve egy online marketinges, aki mindezt népszerűsítette.

A húgom, Dóri, ekkor még jóval fiatalabb volt, hamar rájött, hogy még nem tudna száz százalékot beleadni ebbe a projektbe. Mi is beláttuk, hogy a „mindent mindenkinek” nem megy. Így kiszállt, de a harmadik M megmaradt. Így specializálódtunk marketingre.

Elkezdtünk Zsoltival bevállalni oldal kezeléseket, online kampányokat. Mellette én még tanítottam az egyetemen is. Jól összeállt a „képlet”, hiszen egyrészről egy gyakorlati ember, aki mindig is a KKV-k világában mozgott, másrészről egy olyan, aki multikkal, állami intézményekkel dolgozott kizárólag tanácsadóként, szakértőként projekt alapon, vagy vezetőként fő állásban állt össze. Két ellentétes világ, két ellentétes tudás. Egy dolog viszont nagyon jól működött és működik is ebben a formációban: ahelyett, hogy keressük egymás hiányosságait, inkább erősítjük egymás jó tulajdonságait, és kihasználva a szinergikus előnyöket, optimálisan osztjuk fel a feladatokat egymás között.

Hamar megláttuk, hogy az ügyfeleinknek kifejezetten jól teljesít az Instagram. Láttuk azt is, hogy külföldön az Instagram marketing tarol. Így álmodtunk egy nagyot: irjunk egy könyvet az Instagram marketingről! Ami nagyon fontos volt a könyv esetében, hogy magyar piacra optimalizáljuk, a magyar piacnak szóljon. Sokan elfelejtik, hogy a lokális sajátosságok és piaci kultúrák eltérőek.

Robbant! Hihetetlen egy év következett! Meghívások, interjúk, előadások sokasága alatt eladtunk több mint 1000 db könyvet úgy, hogy minimális hirdetési költséget használtunk fel. Ezután régi álmomat valósítottuk meg: csináltunk egy vidéki Roadshow-t.  Több mint 10 vidéki városban fordultunk meg, ahol többszáz ember várt minket. Közben folyamatosan nőtt a tanácsadási ügyfeleink száma, felráztunk komplett szakmákat (pl.: fogyaszthatóvá tettük a temetkezést online – egyedüliként az országban), álmokat valósítottunk meg. Közelítettünk ahhoz, amiért elkezdtük.

Azt is tudtuk, hogy bővülnünk kell. Létrehoztunk egy edukációs és egy ügynökségi üzletágat, valamint nemzetközi megbízásokat is vállaltunk. Ezáltal nemcsak tanácsadásban tudunk segíteni, hanem komplex marketing kivitelezést is vállalunk, amit profi partnerek bevonásával menedzselünk, valamint tréningeket, online és offline oktatásokat is tartunk.

Az MBM az álmunk volt és néha elmosolyodom. Mert az álmok igenis való válhatnak!”

Mivel foglalkozunk?

 

Alapvetően Instagram marketing fókuszú online márkaépítéssel foglalkozunk, azonban lefektetjük a márkád alapjait is. Ennek segítségével visszük sikerre a közösen kialakított marketingstratégiát online és offline felületeken egyaránt  . Fő profilunk a marketingtanácsadás és az oktatás a kkv-k és a mikrovállalkozások piacán. Fordulhatsz hozzánk akkor is, ha komplex online marketing kampánytervezésre, vagy közösségi média menedzsmentre van szükséged. Büszkék vagyunk arra, hogy megírtuk az első magyar Instagram marketing témájú könyvet, megrendeztük az első országos Instagram marketing Roadshow-t 11 városban 12 helyszínen, továbbá sosem féltünk a rendhagyó témáktól sem: mi vagyunk Magyarország első temetkezési marketingesei.

Berki Zsolt

 

Több éve online marketing tanácsadóként dolgozom. Főbb szakterületem a közösségi média marketing. Számtalan projekt kötődik a nevemhez és ezekből szerzett tapasztalataim által úgy gondolom, hogy másoknak is tudok segíteni a problémáik megoldásában. Hiszem, hogy korunk gyorsan változó piaci környezetében szinte létkérdés a kis- és középvállalkozások számára az online jelenlét.

Morvai Ádám

 

Az MBM Solvers alapító tulajdonosa vagyok, okleveles közgazdász, online marketing tanácsadó. Rengeteg sikeres projektet tudhatok magam mögött, illetve foglalkozok egyetemi oktatással is. Hiszem, hogy a gazdagási siker kulcsa a változáshoz való alkalmazkodás. Így fontosnak vélem, hogy a lehető legfrissebb és leginnovatívabb tudások keresztül segítsünk az ügyfeleinknek.

Partnerek, akikkel szorosan együttműködünk

We Love Digital

Magyar Marketing Fesztivál

Med-Econ Humánszolgáltató Kft.

Gazdig Bence grafikus

GABOVSKY Coworking

M.I.C.E Program Alapítvány

Elérhetőségeink

Telefonszám: +36 20 232 4212

E-mail cím: hello@mbmsolvers.com

Cím: 1068 Budapest, Szófia utca 8.

MBM Solvers

Kapcsolat