MINDEN EGY ROSÉVAL KEZDŐDÖTT…

 

“Emlékszem, egy iszogatás volt, egy amolyan rozéfröccs áztatta nyári este. Pár napja mondtam fel a munkahelyemen (Ádám), ahogy Zsolti is. Ott hagytam, pedig jól fizetett. Volt szolgálati kocsi, szép karrierút állt volna előttem stb. Valami viszont hiányzott: a szabadság. Az az úgymond alkotói szabadság, hogy csináljunk valami nagyot. Valami olyat, ami megváltoztatja a piacot. Talán pont jókor voltunk jó helyen jó időben, nem tudom, viszont elhatároztuk, hogy csinálunk egy vállalkozást!

A KEZDETEK

 

Hát belevágtunk! Akkor még hárman: MBM, azaz Morvai, Berki és még egy Morvai, a testvérem. Akkoriban még HR stratégiával, vagy akár pénzügyi tervekkel is foglalkoztuk. Összeraktuk amink volt, minden tapasztalatunkat, tudásunkat, gondolkodásmódunkat. Egy stratéga, vagyis én, aki leginkább a vállalati folyamatokkal és különböző szintű stratégiákkal foglalkozott, egy pénzügyi szakember, akinek nem volt nagy kaland 50-60 munkalapos excelt összehivatkozni és így végezni pénzügyi munkákat, illetve egy online marketinges, aki mindezt népszerűsítette. A húgom, Dóri, ekkor még jóval fiatalabb volt, hamar rájött, hogy még nem tudna száz százalékot beleadni ebbe a projektbe. Mi is beláttuk, hogy a „mindent mindenkinek” nem megy. Így kiszállt, de a harmadik M megmaradt. Így specializálódtunk Marketingre.

INSTAGRAM KÖNYV

 

Elkezdtünk Zsoltival bevállalni oldal kezeléseket, online kampányokat. Mellette én még tanítottam az egyetemen is. Jól összeállt a „képlet”, hiszen egyrészről egy gyakorlati ember, aki mindig is a KKV-k világában mozgott, másrészről egy olyan, aki multikkal, állami intézményekkel dolgozott kizárólag tanácsadóként, szakértőként projekt alapon, vagy vezetőként fő állásban állt össze. Két ellentétes világ, két ellentétes tudás. Egy dolog viszont nagyon jól működött és működik is ebben a formációban: ahelyett, hogy keressük egymás hiányosságait, inkább erősítjük egymás jó tulajdonságait, és kihasználva a szinergikus előnyöket, optimálisan osztjuk fel a feladatokat egymás között. Hamar megláttuk, hogy az ügyfeleinknek kifejezetten jól teljesít az Instagram. Láttuk azt is, hogy külföldön az Instagram marketing tarol. Így álmodtunk egy nagyot: irjunk egy könyvet az Instagram marketingről! Ami nagyon fontos volt a könyv esetében, hogy magyar piacra optimalizáljuk, a magyar piacnak szóljon. Sokan elfelejtik, hogy a lokális sajátosságok és piaci kultúrák eltérőek.

SAJÁT ÚT

 

Robbant! Hihetetlen időszak következett! Meghívások, interjúk, előadások sokasága alatt eladtunk több mint 1000 db könyvet úgy, hogy minimális hirdetési költséget használtunk fel. Ezután régi álmomat valósítottuk meg: csináltunk egy országos Roadshow-t.  Több mint 10 vidéki városban fordultunk meg, ahol többszáz ember várt minket. Közben folyamatosan nőtt a tanácsadási ügyfeleink száma, felráztunk komplett szakmákat (pl.: fogyaszthatóvá tettük a temetkezést online – egyedüliként az országban), álmokat valósítottunk meg. Közelítettünk ahhoz, amiért elkezdtük.

Azt is tudtuk, hogy bővülnünk kell. Létrehoztunk egy edukációs és egy ügynökségi üzletágat, valamint nemzetközi megbízásokat is vállaltunk. Ezáltal nemcsak tanácsadásban tudunk segíteni, hanem komplex marketing kivitelezést is vállalunk, amit profi partnerek bevonásával menedzselünk, valamint tréningeket, online és offline oktatásokat is tartunk.

Az MBM az álmunk volt és néha elmosolyodom. Mert az álmok igenis való válhatnak!”


BERKI ZSOLT 


MORVAI ÁDÁM 

PArtnerek, akikkel szorosan együttműködünk

We Love Digital

Magyar Marketing Fesztivál

Med-Econ Humánszolgáltató Kft.

Gazdig Bence grafikus

GABOVSKY Coworking

M.I.C.E Program Alapítvány

HA KÉRDÉSED VAN FELÉNK, NYUGODTAN KERESS MINKET!

Telefonszám: +36 20 232 4212